Майдан ніколи не забути

Боротьба українських громадян за свої права, яка одержала назву “Євромайдан”, а згодом Революція Гідності, є наймасштабнішою подією в новітній історії України і логічним продовженням обстоювання прав людини та громадянина. Революція Гідності залишила глибокий, визначальний і незабутній слід в історії. З кожною річницею Майдану ми маємо змогу осягнути більш повну картину того, що сталося. Саме тому викладач історії ДПТНЗ «Рокитнянський професійний ліцей» Дем’яненко В. В. разом з учасниками історико-краєзнавчого гуртка «Росич» підготувала і провела учнівську конференцію на тему : «Майдан ніколи не забути». На конференції було представлено багато кіно- та фотоматеріалів, які підготували гуртківці в ході попереднього пошукового етапу. Вони дали змогу здобувачам освіти згадати, як все відбувалося та висловити свої судження про те, що крім гідності, проявилися воля і справедливість, солідарність і хоробрість, війна проти системи, протистояння громадянина з державою. А революційні ідеали, надії й рішення разюче змінили нашу ментальність, розпочали і продовжують формувати нашу нову політичну ідентичність.

2 коментарі до “Майдан ніколи не забути”

  1. Теми Євромайдан (Майдан), Київ, Небесна сотня, Революція гідності, Розслідування злочинів проти Майдану, Президент України, Володимир Зеленський, Олена Зеленська Ключові слова Володимир Зеленський, Олена Зеленська, Небесна сотня, Революція гідності, розслідування злочинів проти Майдану, Майдан, Київ, президент України

  2. Після жорстоких сутичок в урядовому кварталі мітингувальники відступили на майдан Незалежності. Силовики послідували за ними. Незважаючи на спільну заяву голів СБУ та МВС із вимогою до 18:00 “припинити протистояння”, “Беркут”, не дочекавшись вказаного часу, атакував протестувальників. Ближче до 20:00 почався повноцінний штурм. Протистояння тривало майже всю ніч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *