Професія “кондитер” – складна і потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але багатьох знань та вмінь.
Кондитер – це професія, яка передбачає як ручну, так і механізовану роботу за допомогою автоматичних приладів та устаткування.
Кондитер повинен вміти:
— відрізнити харчові добавки;
— знати формули бродіння, достигання;
— вміти слідкувати за ферментивними процесами та барвниками;
— відрізняти кислоти та ароматизатори;
— знати харчову та поживну якість різних продуктів;
— знати техніку безпеки поводження в кондитерському цеху;
— за зовнішніми ознаками відчути готовність випікання, дозрівання або псування продукту;
— уникнути відбраковки продуктів;
— керувати технікою, вміло реагувати на аварійну ситуацію