Професія “КУХАР”

Ти вважаєш, що вмієш готувати їжу?

Може й так – їжу готує кожний. Але, щоб стати справжнім фахівцем, необхідно опанувати професію кухар. Людина живе не для того, щоб їсти, а їсть для того, щоб жити. Це основне правило в професії кухарів.

Щоб стати гарним кухарем, потрібно багато знати, багато чому вчитися. Кулінарні секрети – не таблиця множення, їх визубрити не можна. Потрібно вміти постійно творити.

Багато кому здається, що професія кухаря – неважка, вивчати в ній нічого: звари, підсмаж, подай – чи велика наука? Виявляється, велика…

   

Сучасний кухар повинен знати:

— технологію приготування усіх видів страв та кулінарних виробів, особливості приготування національних, фірмових страв;— правила оформлення та подачі порційних страв та страв на замовлення;
— правила складання банкетного меню;
— приготування різних видів тіста та виробів з нього;
— основи, значення та технологію приготування дієтичного та дитячого харчування;
— ознаки доброякісності харчових продуктів та органолептичні методи їх визначення;
— умови, строки зберігання та реалізації сирої та готової продукції, напівфабрикатів;
— вихід готових виробів;
— санітарно-гігієнічні правила утримання продуктів, кухні, та службових приміщень;
— правила особистої гігієни;
— правила використання та призначення обладнання, виробничого інвентаря, інструментів вимірювальних приладів, посуду, тари;
— дотримуватись правил охорони праці, внутрішнього розпорядку і вимог пожежної безпеки.