Верстатник деревообробного верстату

 

Історія нашого народу має вікові традиції застосування деревини як в архітектурі, так і в оформленні інтер’єрів, виготовленні меблів та інших побутових виробів. З давніх-давен  люди, помітивши міцність і легкість обробки деревини, красу природнього  кольору  і малюнка, почали  використовувати її для виготовлення  необхідних предметів домашнього споживання.

У ході розвитку техніки людина переходила від ручної обробки деревини до механічних та автоматичних верстатів і ліній. Професія верстатник деревообробних верстатів – це перша сходинка до майбутньої праці: переробки деревини і виготовлення різних виробів з дерева на верстатах та різному устаткуванні.

 

Верстатник деревообробних верстатів повинен:

а) раціонально і ефективно організовувати працю на робочому місці;
б) додержуватись норм технологічного процесу;
в) не допускати браку в роботі;
г) знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці і навколишнього середовища, додержуватися норм, методів і прийомів безпечного ведення роботи;
д) використовувати в разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ;
є) знати інформаційні технології.

В умовах ринкової економіки та з розвитком деревообробної галузі в людей зросла потреба в комфорті, красі та якості виробів з деревини, і, відповідно,  зросла потреба в кваліфікованих робітниках з професії верстатник деревообробних верстатів. Ця професія є однією з найбільш потрібних в нашій області, оскільки в нас широко використовуються площі лісів для виробництва виробів з деревини.