Професія офіціанта є однією із стародавніх. На фресках Єгипетських пірамід зображені люди, які подають їжу до столу фараонів. Мабуть, це і були перші офіціанти. Жодне святкування неможливе без офіціантів. Сьогодні ресторанний бізнес бурхливо розвивається, і постійно потребує кваліфікованих кадрів. Тому професія офіціанта сьогодні користується неабияким попитом на ринку праці. В нашому ліцеї надають високий рівень кваліфікації, і це дає змогу випускникам з гордістю сказати : “Я – ОФІЦІАНТ ВИЩОЇ КАТЕГОРІЇ!”
![]() |
![]() |
Сервірування стола – це захоплююча робота, де фантазія та творчість офіціанта може приносити йому справжнє задоволення.
Чим займається Офіціант?
Офіціант – обличчя будь-якого ресторану, кафе або бару. У його завдання входить спілкування з гостем, прийом замовлення, сервіровка столу.
Специфіка професії офіціанта:
Весь робочий день офіціант проводить на своїх двох, тому він повинен бути фізично витривалим. Гості в ресторан або кафе приходять різні. Далеко не всі – приємні і легкі в спілкуванні люди. Уміння вийти з конфлікту і не показувати своє роздратування – одна з обов’язкових якостей для офіціанта.
Де працює Офіціант?
Ресторани, кафе, бари.
Особисті якості:
– комунікабельність
– ввічливість
– акуратність
– швидкість
– витривалість
– презентабельний вигляд