Офіціант

oficiant

Професія офіціанта є однією із стародавніх.  На фресках Єгипетських пірамід зображені люди, які подають їжу до столу фараонів. Мабуть, це і були перші офіціанти. Жодне святкування неможливе без офіціантів. Сьогодні ресторанний бізнес бурхливо розвивається, і постійно потребує кваліфікованих кадрів. Тому професія офіціанта сьогодні користується неабияким попитом на ринку праці. В нашому ліцеї надають високий рівень кваліфікації, і це дає змогу випускникам з гордістю  сказати : “Я – ОФІЦІАНТ ВИЩОЇ КАТЕГОРІЇ!”

bezymjannyj4 CIMG3306

Сервірування стола – це захоплююча робота, де фантазія та творчість офіціанта може приносити йому справжнє задоволення.

bezymjannyj5

Чим займається Офіціант?

Офіціант – обличчя будь-якого ресторану, кафе або бару. У його завдання входить спілкування з гостем, прийом замовлення, сервіровка столу. 

Специфіка професії офіціанта:
Весь робочий день офіціант проводить на своїх двох, тому він повинен бути фізично витривалим. Гості в ресторан або кафе приходять різні. Далеко не всі – приємні і легкі в спілкуванні люди. Уміння вийти з конфлікту і не показувати своє роздратування – одна з обов’язкових якостей для офіціанта.

Де працює Офіціант?

Ресторани, кафе, бари. 

Особисті якості:

 – комунікабельність 
 – ввічливість 
 – акуратність 
 – швидкість
 – витривалість 
 – презентабельний вигляд